Manuskriptet
Enestående mulighed for at komme bag filmen

For første gang har du nu muligheden for at læse manuskriptet til "Kundskabens træ" i sin helhed. Læs bl.a. en række scener, som ikke kom med i den færdige film:
 

  Pølsebaren efter danseskolen.
nne-Mette, Elsebeth, Lene, Elin og Mona sidder ved baren. Mona sidder og spiser ice-cream. Anne-Mette tæller sine 2 ører. Pølsemanden står afventende. Bag pigerne står Jørn.

Jørn: (til pølsemanden) Ved du godt, at dine tænder kan falde af, hvis du lægger dem ned i et glas med cola.

Pølsemanden ser bare tvært på Jørn.
Ved spejlet står Niels Ole og friserer sig. Til sidst skubber han håret frem, så det får fald. Willy står og ser på. I baggrunden sidder Søren Roland og Helge og spiser is.
Niels Ole: (med et smil) Du får 2 øres bøde for at komme for sent og 4 øre for at spænde ben for din dame.

Willy: Må. jeg låne din kam.

Willy får kammen. Niels Ole går hen til de andre. Willy reder sit plyssede hår tilbage. Så gør han den samme bevægelse, som Niels Ole gør, når han sætter sit fald.

 

Læs også scenen på fodboldbanen, og om Elins telefonfis, der senere kopieres af Helge. Find ud af, hvorfor og hvornår en udstoppet måge og en sydvestafrikansk stampegedsurt indgår i handlingen. Og lad dig overraske over, hvor Willy oprindeligt skruede øjetræsskiltet op.

I det hele taget er der store forskelle på manuskriptet og filmen, som vi kender den. Kaj findes f.eks. ikke manuskriptet, men måtte skrives ind, da Bo von Der Lippe, der spillede Jørn, ikke udviklede sig ligeså hurtigt fysisk, som det var nødvendigt. På samme måde valgte Nils Malmros (klogeligt) at skrive en række overtydelige pubertære og symbolske scener ud. Men de er alle med i manuskriptet, der nu for første gang er tilgængeligt for offentligheden.

Manuskript er skrevet i 1979 af Nils Malmros i samrabejde med Frederick Cryer.
Det er digitalt scannet efter originalen, og er således komplet, dog er enkelte slåfejl er korrigeret.
 
For at hente manuskriptet kræves Adobe AcrobatReader.
Hent programmet gratis og problemfrit.

 

Download manuskriptet (564 KB)